Disko Stili Tasarımlar & Neo-Pandemik Dönem

Moda

MODA
Disko Stili Tasarımlar & Neo-Pandemik Dönem


Kayla Öyküm Aygül

zorbatv.dergi

Bugün, iki yıllık pandemi kaynaklı tedbirler ve yoğun endişelerden sonra, iç tasarım ve moda etkileyici estetiği yeniden kucaklıyor. 
1970’lerin parıltılı stili ve disko geceleri yeniden sahne alıyor. Minik aynalı fayanslarda asılı saksılar, ışıltılı disko topları ve göz kamaştıran makyajlarıyla uzun süreli depolitizasyondan sonra ortaya çıkan enerji dolu gençler…

zorbatv.dergizorbatv.dergi
zorbatv.dergiÜnlü tasarımcı Rachel Shillander  tasarımlarıyla 1970 ‘lerin ışıltılı mobilyalarını tekrar geri ge
tiriyor. Rachel Shillander’in tasarımları klasik bir disko topu gibi gün boyunca süren ışık hüzmeleriyle ortamı büyülüyor…

Ünlü iç mimar Kelly Wearstler, Hollandalı sanat kolleksiyonerii Rotganzen ile, Dali'nin eriyen saatleri gibi köşelere oturan veya çıkıntıların üzerinden geçen çökmüş disko topları şeklindeki imzalı, sınırlı sayıda üretilen objelerden oluşan bir koleksiyon üzerinde yaratıcı bir işbirliği yaptı. Quelle Fête adlı eğlenceli aynalı serisi Ekim ayında piyasaya çıktı ve Ocak ayında 150 parçalık yeni bir baskı ile etkisini sürdürmeye devam etti.

İtalyan markası Covi ve Puccioni'nin Rose aynası 70'lerin parlak pembe rengine odaklanır. Yuvarlak köşeli dikdörtgen görünümlü cam ve fuşya ombré çevre, John Travolta'nın 1977'de "Cumartesi Gecesi Ateşi"nde Tony Manero olarak ikonik koreografisini gerçekleştirdiği yanıp sönen karoları yansıtmakta.

Dekor ve tasarımın dışında diskotek dans pistinden yükselen ışıltı ve cazibe ekranlara da sıçradı. Makyaj sanatçısı Doniella Davy'nin HBO dizisi "Euphoria"daki karakterlerin tavuskuşu göz makyajlarıyla insanları etkilemeye devam ediyor.
Moda da, Paco Rabanne'nin 2022 ilkbahar koleksiyonu, minik pavé aynalardan yapılmış gibi görünen takımları içeriyor. 
Pandemi dönemi herkesin bakış açısını ve anlam arayışını değiştirdi. Geçmişe doğru nostaljik bir özlemle uzanmasını sağladı. Tasarımcılar, sınırların dışına çıkıp daha eğlenceli, daha çekici ve daha yaratıcı şeyler yapmaya çalışacağı neo-pandemik dönem tüm ışıltısı ile bizleri bekliyor.
Disko topu dönmeye çoktan başladı.zorbatv.dergi

Foto Galeri

Yeni yorum ekle

Düz metin

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.