Yaratıcı Yazarlık Yazı Atölyesi

Yaratıcı Yazarlık
zorbatv

YARATICI YAZARLIK YAZI ATÖLYESİ

İçimizde birikmiş düşüncelerin başkaları tarafından da okunması, düşüncelerimizin paylaşılması, kendi yazma yeteneğimizle başka yüreklere de dokunma isteğinin gerçeğe dönüşmesi… Bu yanıyla edebiyat düşünen insanın, özgün düşüncelerini ifade etme yöntemidir. Yazmak bir sanattır. Düşlerimizi hissetmeyi, yaşamı sorgulamayı, doğayı, insanı vb. anlama ve anlatmayı seçtiğimizde işin içine ilkeleri olan düşünmeyi katmış oluruz. Düşünmek hatırlamayı, yazı ise unutmamayı- unutulmamayı seçmiş olmaktır.

Siz yazı ile bağ kurmak isteyen dostlarımızı okuma deneyimi, yazmanın yöntemleri, anlatım biçimleri, dilin kullanımı, karakter inşası ve kurgu tekniği ile tanışmaya ve yazarlık yoluna girmeye davet ediyoruz. Edebiyatın bütün türlerini deneyimledikten sonra, kendi yolculuğunuza çıkacağınız  yazma serüvenin bir parçası olmayı öneriyoruz.

Yaratıcı düşünceye kapı aralıyoruz. Yazının sonsuzluğa uzanan gücünü keşfetmeye hazır mısınız? Yeni bir başlangıca hazırlayın kendinizi…


Bilgi ve Kayıt İçin İletişim Kurun:      

Atölye 13 Ekim Pazar günü Ankara'da ZorbaTVdergi'nın ev sahipliğinde  katılımlı olarak başlayacaktır.

10 Katılımcı ile sınırlı olacak yazı atölyesinden hedeflenen yazma sanatını yaşamının vazgeçilmez parçası olarak gören profesyonellerin yetişmesine zemin hazırlamaktır.

Detaylara aşağıda ulaşabilirsiniz.   

   
Atölye İçeriği: ZorbaTVdergi Yaratıcı Yazarlık ve Yazı Atölyeleri projesi olarak gerçekleşecektir. Yazı atölyesi alanında deneyimli öğretici ve yazar olan Dr.Seda Artuç Bekteş tarafından oku, dinle, uygula ilkesi kapsamında aktif program olarak düzenlenecektir.

Atölye Başlangıç Tarihi : 13 Ekim 2024 Pazar        
Süre : 12 Hafta / Haftada bir gün / Pazar günleri / Saat: 11:00-13:00       
         
Yer: Selanik Caddesi, Kızılay Ankara   

Bilgi ve Kayıt :

0551 609 17 28 / 0532 644 74 70         
 

Yorum

Fikret Üçcan. (doğrulanmamış) Çar, 18 Eylül 2024 - 19:29

Hemingway’in işgal yıllarında İstanbul’dan gazetesine haberler gönderdiğini biliyordum, ama sizin “Biz Hemingway’ın İspanya iç savaşını anlattığı ‘Çanlar Kimin İçin Çalıyor’ romanını, Afrika’daki ‘Kilimanjaro’nun Karları’ öyküsünü, ‘Güneş de Doğar’ ını okumuş ama o ilk okumalarımızda kitaplarda anlatılanların derininde Türkiye’deki Savaş Muhabirliği sırasında gördüğü yaşadığı olayların bir aktarımı kurgusu, yansıması olduğunu bilememiştik” tesbitiniz bana yeni bir ufuk açarak Hemingway romanlarını yeniden, ders çalışırcasına dikkatle okuma hevesi getirdi. Kutlarım. Çok ilgi çekici ve pek de bilinmeyen bir yazı konusu seçmişsiniz. Bu da beklenti çıtamızı yükseltiyor tabii.

Yeni yorum ekle

Düz metin

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.