Tasarım Sihirbazı-Mimar: Erdem Şeker*

Turizm

Tasarım Sihirbazı-Mimar: Erdem Şeker*

Kayla Öyküm Aygülzorbatv

İşini tutkuyla yapan insanlar her zaman fark yaratırlar. Bu yazımda tutku sahibi bir tasarımcı olan Erdem Şeker’den ve onun İtalya’dan Türkiye’ye uzanan sevgiyle bezeli muhteşem estetik dokunuşlarına değineceğim.

Başarılı mimar Erdem Şeker, Milano’da yaşıyor. İşini tutku ve sevgiyi bir araya getirip uluslararası kariyerinde bilgi ve tecrübesiyle yükselen bir tasarımcı. Şeker’in görülmeye ve yaşanmaya değer tasarımlarından bizi en çok etkileyen üç eserini birlikte gezelim isterseniz.

zorbatvzorbatv

Adella Sea Food (Sirkeci,Fatih)
Adella Sea Food, bir balık restoranından çok daha fazlası…Bol bitkilerle düzenlenmiş ortam sizi kalabalıktan uzak sakin ve huzurlu bir alana sokuyor. Erdem Şeker’in tasarımı olan tavandaki ayna ve avize ışık hüzmeleri ile büyüleyici etki yaratıyor… Konsept bar ağırlıklı olduğu için mekâna hâkim ve tamamen mermerden oluşan bir bar konumlandırılmış olması ayrı bir hava veriyor. Herkesin ilgisini çekecek bir tasarımla antrasit rengine boyanmış kiremit tavan restoranın konsepti ile bütünleşiyor. Restoran sıra dışı ve çarpıcı tasarımıyla müşterilerini karşılıyor.

zorbatvzorbatv

DeCamondo Galata Hotel  (Karaköy,Beyoğlu)
Galata’da bir otelden daha ötesi, tarihle iç içe bir yaşam alanı. Camondo ailesinin mirası olan bu tarihi doku, 1881 yılına kadar uzanıyor.150 yıllık bir hikayeye sahip Hotel DeCamondo binası, Erdem Şeker’in dokunuşuyla şık  bir stile sahip oluyor. İç mekanlar neoklasik tarzda inşa edilmiş,150 yıllık tarihi zarif malzemelerin birleşimi bir sanat eseri olarak kabul ediliyor. Yuvarlak vitray pencereler ve dairesel merdivenler sizi büyüleyerek sonsuzluğa tırmanıyormuş hissi vermekte.

zorbatv

Vigneron Vine House  (Karaköy,Beyoğlu)
Tarihin izlerinde romantik bir akşam geçirmek isteyenler Galata’nın gizli mahzeni sizleri bekliyor. Mahzen, yıllanmış şarapların rengi olan kiremit rengi ile kaplanmış.150 yıllık geçmişin izleri,Vigneron Vine House’un eşsiz butik şarap mahzeninde buluşmuş. Bu tarihi dokuda yeri mermerle kaplayarak ve yapının karakteristik özellikleri korunarak modern mimarinin tarihle harmonisi ortaya çıkarılmış. Mekanın yüksek tavanlı olması derinlik ve ferahlık hissi veriyor. Bu kadar güzel tasarlanmış mahzen, insanı büyülü atmosfer içerisinde açılmayı bekleyen yıllanmış bir şarap şişesine dönüştürebiliyor.

zorbatv

Lezzetler ve keyifler kadar tasarımları ile öne çıkan mekanların sayılarının artması ve ışıltılarının bitimsiz olması dileğiyle…

zorbatv

Mimar Erdem Şeker : DM’S Architects firmasının kurucusu olan Erdem Şeker, Bilkent Üniversitesindeki eğitimini bitirdikten sonra, 2005 yılından beri profesyonel olarak eğitimini tamamladığı Milano’da Mimari ve Tasarım üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Milano’da tasarımlarını hem teknik hemde konseptsel olarak yürütmekte olan Erdem Şeker, geniş çaplı projeler uygularken, Ürün Servis Sistem tasarımı hakkında çalışmalarınıda sürdürmektedir.
 

Yeni yorum ekle

Düz metin

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.