Kültür

Tarihi Roman Üzerine EDEBİ DÜŞLER

Havva Nur Yazıcı ile Edebi Düşler Program konuğu yazar Meliha Yıldırım . Tarihi roman ve edebiyat bağlamında zevkli bir söyleşi. Keyifli seyirler. 1- Edebiyatçı, yazar olarak Meliha Yıldırım, eserini nasıl kurgular, dil ile nasıl bir ilişki kurar, metnin sınırlarını nasıl belirler? 2- Dil ile kurduğunuz ilişkide sözcüklerle aranız nasıldır? Bazı yazarlar sözcük arkeolojisi yaptıklarını söyler, kelime defteri tutanlar vardır. Sizlerin dil ile kurduğu bağ nasıldır? 3- Yazılan tüm edebi eserlerde bir bellek söz konusudur.

Günümüz Türk Edebiyatı EDEBİ DÜŞLER

Edebi Düşler Programında Havva Nur Yazıcı'nın konuğu, Ressam Yazar Ülkü Yalım Günay. Edebiyat ve edebiyat dünyası üzerine derin bir sohbeti keyifle izleyelim.
Ülkü Yalım Günay’ın penceresinden Türk yazını nasıl gözükmektedir, özellikle günümüz edebiyatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öykü Yalım Günay’ın edebiyatı nerelerden besleniyor, hangi yazarlar kaleminize ilham veriyor?

BİLİNÇ AKIŞI- ZEKA NEDİR?

BİLİNÇ AKIŞI “Zeka Nedir, Biyolojik Temelleri, Soyaçekim Bağı ve Çeşitleri ” Programın Amacı: Herkes zeki olmak ister ama gerçekte zekâ huzursuz eder. İşverenler yetenekli eleman ister ama yeteneğin sergilenmesine hazırlıklı mıdır? “Herkes yeteneklidir” eşitlikçi söyleminin altında, parlak zekâya sırtını dönen bir politika vardır. Başarının fazlasının ayıplandığı bir dünyada potansiyelli personel işyerinin sevilmeyen elemanıdır. Kurumunuzda çalışan potansiyelli personel muhtemelen kötü muamele görür ve büyük olasılıkla özgüveni de düşüktür.

MASALCININ DÜNYASI : Canan Demirci

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikâyelerine masal denir. Masallar tamamiyle hayal gücü ürünüdür. Gerçekle organik bir bağ söz konusu değildir. Mensur bir yapıya sahiptir. Masallarla büyüdük, masallarla büyüttük düş gücümüzü. Bazen insan üstü sıfatlar yükledik sıradan olana, bazen küheylanla engin denizlere açıldık.