Restoranlarda Tasarım Dönemi!

Mutfak Kültürü

Restoranlarda Tasarım Dönemi!

Kayla Öyküm Aygül


Son dönemin en popüler ve trende mekanlarına tasarım açısından baktığımızda; lezzet ve keyif durakları olmasının ötesinde damak ve mide kadar gözlerede hitap edebilen bir estetik ile karşılaşmaya başladık.Bu güz size ünlü iç mimar,Pınar Hacıarifoğlu’nun en gözde tasarımları olan üç restoranı tanıtmak istedik.

The Townhouse
Kadıköy,Suadiye

Caddebostan ve Bahçeşehir’deki North Shields’ların Franchising’lerini yürüten Eren  ve Kerem Canatar’ın kendi markalarını kurmak üzere yarattıkları Townhouse,doğu Londra barlarını ve restoranlarını anımsatan kosepte sahip bir mekan .İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Townhouse’un iç ve dış mekan olmak üzere yaklaşık 250 metrekarelik bir oturma alanı vardır.Ayrıca mekanın yüksek tavanlı olması derinlik ve ferahlık veriyor.Zeminde terakota tercih edilmiş.Tuvalet kapılarının fıçı şeklinde tasarlanmış olması Pınar Hacıarifoğlu’nın tasarımlarını konuşturuyor. Ceviz kaplamalarından sarkan sarmaşıklar mekanı daha ferahlık hissi katıyor.

Strada
Kadıköy,Suadiye

Strada,helenistik dekorlar ile oluşturulmuş taş dokulu nişlerle dolu özenle dekore edilmiş benzersiz bir restoran… Mekana giriş yaptıktan sonra hemen karşınıza çıkan duvar ise Kapadokya’yı hatırlatıyor.Bar, hem iç alana hem de mekanın bahçesine bakılarak zaman geçirebileceğiniz bir şekilde sizi karşılıyor.Restoran pastel tonlarıyla şıklığı yakalıyor.Masa, sandalye ve koltuklarda tercih edilen seçimler de ortama şık ve keyifli bir hava katıyor.Bol bitkilerle düzenlenmiş ortam sizi kalabalıktan uzak sakin ve huzurlu bir ortama sokuyor.

Goose No.25
Arnavutköy,Kuruçeşme

Goose’un bahçesindeki kiremit rengi duvarlar, desenli seramikler, hasır koltuklar, beyaz ferforje aydınlatmalar ile kendinizi Marakeş’te hissedebilirsiniz.Duvarlarda Kosovalı bir sanatçının eserleri var. Vitrayların eşsiz güzelliği ile birleşen hazeran, ceviz kaplamalar, patine mermer ve eskitme pirinç detaylar ile mekân son derece davetkâr.Sedef Gali’nin tavandaki göz alıcı sanat eseri insanları büyülüyor.Konsept bar ağırlıklı olduğu için iç mekâna hâkim ve tamamen mermerden oluşan bir bar konumlandırılmış.Mekânın girişi ise bulunduğu apartman gibi yüksek tavanıyla çok dikkat çekici. Bu yüksek tavanın avantajını kullanarak herkesin ilgisini çekecek bir tasarımla kucaklanıyorsunuz.

Lezzetler ve keyifler kadar tasarımları ile öne çıkan mekanların sayılarının artması ve ışıltılarının bitimsiz olması dileğiyle.
 

Yeni yorum ekle

Düz metin

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.